Masak: 20 minit
Tahap kesukaran: Sederhana
Bahan-bahan:
Bahan-bahan:
2 cawan Tepung Gandum
3 cawan Air
2 biji Telur (dipukul rata)
1/2 sk Garam
1/2 sk Serbuk Kunyit
Cara-cara:
- Campur tepung gandum, air, garam dan kunyit ke dalam mangkuk. Gaul sehingga rata.
- Masukkan telur dan gaul semula.
- Masukkan adunan ke dalam pengisar (blender) untuk menghaluskan ketulan tepung.
- Tapiskan adukan ke dalam mangkuk.
- Panaskan kuali secara sederhana dan sapukan minyak.
- Masukkan adunan ke dalam acuan Roti Jala. Buat pergerakan membulat.
- Setelah masak, angkat roti jala ke pinggan. Tidak perlu diterbalikkan.
- Lipat berbentuk 1/4 atau gulung mengikut kesesuaian anda.
- Hidangkan roti jala bersama kari ayam, kari ikan atau kurma kambing.
No comments:
Post a Comment